top of page
5S borito.jpg
5S ikon.png

rend és átláthatóság

a hosszú távú fejlődés megalapozása

Az üzemi, az irodai, valamint a digitális rend és átláthatóság kialakítása - amelyre általában az 5S rövidítéssel hivatkozunk - a hatékony, veszteségmentes, áramlásalapú vállalati működés kialakításának alapfeltétele. Az 5S szempontú rend kialakítása és fenntartása nélkül tevékenységeink átláthatatlanságra és pazarló működésre vannak ítélve. Az 5S-hez szorosan kapcsolódik a minőségi munkakörnyezet kialakítása és az a szemlélet, amely a vállalat rendelkezésére álló erőforrások közül az emberi erőforrásokat értékeli a legmagasabbra.

Az 5S bevezetése és fenntartása adja meg annak a lehetőségét, hogy lássuk és láttathassuk az értékteremtő tevékenységek áramlását akadályozó tényezőket, és, hogy a folyamatos fejlesztés alapját képező sztenderdeket és mutatószámokat bevezessük. Így az 5S válik minden további folyamatfejlesztés alapjává. Az 5S folyamatos fenntartása magas fokú fegyelmezettséget és elköteleződést kíván, nem véletlen, hogy arra gyakran szervezeti kultúraként tekintünk. Az 5S ezért kiváló, érzékeny mércéje a szervezet morális épségének is.

Az 5S bevezetéséhez kis léptékű, jellemzően berendezéstechnikai beruházásra, türelemre, jó kommunikációra és a változásmenedzsment helyes alkalmazására van szükség. Egy 5S szempontjából gyakorlatlan kiscsapat (6-10 fő) munkakörnyezetének és munkakultúrájának a teljeskörű 5S fejlesztése általában 6-9 hónapot vesz igénybe. A kiinduló lépések megtételére projektmenedzsment illetve online konzultáció keretében biztosítunk lehetőséget.

                Foglaljon időpontot! 

bottom of page