top of page
AdobeStock_144847974.jpeg

Mutatószám-rendszer (KPI)

Az adatvezérelt működés alapeszköze

Amit mérnek, az javul.

Karl Pearson

A vállalati folyamatok működését számszerűsítő mutatószámok elsőrendű segédeszközei a sztenderdeknek való megfelelőségnek és az elvárt eredmény mérésének. A sztenderdek folyamatos fejlesztésének, az áramlásszerűen működő folyamatok kialakításának és fenntartásának szintén alappillére a mutatószám-rendszer. A jól kialakított rendszer gyorsan és pontosan jelzi a folyamat minőségét, az áramlás jóságát, és a sztenderdtől való eltérés mértékét. A kiváló működés kialakításának feltétele, hogy ne csak a pénzügyi, hanem a működési és a minőségi teljesítményt is mérjük, szemléltessük.

Az úgynevezett adatvezérelt, vagy adatalapú működés alapeszköze a megfelelően kialakított mutatószám-rendszer.

Az ipar 4.0 névvel fémjelzett vállalati digitalizációs korszak egyik szembetűnő jelensége a kvázi valós idejű "mindent mérés" elterjedése. A digitális eszközök, érzékelők és a kapcsolódó online rendszerek segítségével a mérőrendszerek és a rájuk épülő mutatószám-rendszerek egységköltsége a néhány évtizeddel korábbi töredékére esett. Ez hatalmas lehetőséget jelent a folyamatok fejlesztésében.

Mielőtt belevágna

A hatékonyan működő mérőrendszer kialakításának feltétele a jó ITC infrastruktúrának és a szabályosan licenszelt irodai alkalmazásoknak a megléte műszaki oldalról. Emberi oldalról pedig a változásmenedzsment témaköre az, amelyben felkészülés és odafigyelés szükséges.

Mire számíthat?

Egy jól körül határolt, önálló folyamat minőségi és eredményességi mutatószámainak a bevezetése rövid távon végrehajtható, általában 2-3 hónapos időtávon belül.

Az átfogó, vállalati szintű mutatószám-rendszer teljes körű kialakítása középtávú projekt, melynek időtartama 12 -18 hónap közé tehető.

Szeretnénk megadni Önnek a választás lehetőségét! A szolgáltatási területeinkkel való ismerkedést és a bevezetés irányába tett kezdeti lépések megtételét kétféle együttműködés keretében veheti igénybe. Kattintson ide a részletekért!

Árak

A projektmenedzsment szolgáltatás listaára:

  • Havonta megújuló szerződéssel: 1 990 000 Ft / hó

  • Félévente megújuló szerződéssel: 1 790 000 Ft / hó

  • Évente megújuló szerződéssel: 1 690 000 Ft / hó

A konzultáció díjai:

  • Egyszeri egy óra ingyenes, hathavonta megújuló lehetőséggel.

  • További online konzultáció igénybe vehető 14 990 Ft/óradíj ellenében.

bottom of page