top of page

Az áramlás jelenti az alapvető különbséget a lean és a hagyományos működés között.

Imai Maszaaki

A lean menedzsment és a lean vállalati szemlélet célja a vállalat értékteremtő tevékenységeinek áramlását akadályozó tényezők láthatóvá tétele és azok minél tökéletesebb elbontása. Belátható, hogy az értékteremtő lépéseket egymás után rendezve, ezáltal azokat áramlásszerűen felfűzve, majd a támogató folyamatokat ezek köré szervezve lehet csak nagy mértékben pazarlásmentes működést elérni. Ezért a folyamatok javításának elsődleges célja az áramlás kialakítása, ezt

tartjuk szem előtt az ilyen projektek megvalósítása során.

A rend és átláthatóság biztosítása, tehát az 5S bevezetését követően, a mutatószám-rendszer kialakításával egyidőben érdemes sort keríteni az egyes folyamatok lean szempontú fejlesztésének megkezdésére. Ezen fejlesztések során bevetjük a lean eszköztár elemeit az értékáram-térképezéstől (VSM) a veszteségvadászaton át a folyamatközi szupermarketek kialakításáig.

Mielőtt belevágna

A folyamatjavítás előfeltétele a rend és az átláthatóság kialakítása, annak hiányában a folyamatjavítási tevékenység automatikusan az 5S bevezetésével és a folyamat mutatószámainak a kialakításával fog kezdődni. Általában elmondható, hogy a folyamatjavítás beruházási igénye alacsony, jellemzően berendezéstechnikai jellegű.

Mire számíthat?

A folyamatjavítások célja az áramlás kialakítása a folyamatban meglévő akadályozó tényezők megszüntetésén, a folyamat szinkronizálásán és a lépések ütemidőre történő kiegyenlítésén keresztül. Egy önálló, jól leszűkített folyamat javítása általában 3-6 hónapos időtávon belül lehetséges, ha nincs szükség 5S tevékenységre a folyamatban.

Szeretnénk megadni Önnek a választás lehetőségét! A szolgáltatási területeinkkel való ismerkedést és a bevezetés irányába tett kezdeti lépések megtételét kétféle együttműködés keretében veheti igénybe. Kattintson ide a részletekért!

AdobeStock_460766282.jpeg

Lean folyamatjavítás

Középpontban az áramlás kialakítása

Árak

A projektmenedzsment szolgáltatás listaára:

  • Havonta megújuló szerződéssel: 1 990 000 Ft / hó

  • Félévente megújuló szerződéssel: 1 790 000 Ft / hó

  • Évente megújuló szerződéssel: 1 690 000 Ft / hó

A konzultáció díjai:

  • Egyszeri egy óra ingyenes, hathavonta megújuló lehetőséggel.

  • További online konzultáció igénybe vehető 14 990 Ft/óradíj ellenében.

bottom of page